HK Dukla Ingema Michalovce podľahla Novým Zámkom v 37. kole

20.01.2024 Celý región

Michalovce 19. januára (TASR) - Hokejisti HC MIKRON Nové Zámky zvíťazili v piatkovom zápase 37. kola Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:1. Bol to pre nich tretí triumf z uplynulých štyroch zápasov, po ktorom si bodovo polepšili, no naďalej sú na predposlednom 11. mieste. Michalovce prehrali tri z uplynulých piatich zápasov.

V prvej tretine dominovali defenzívy a diváci čakali na prvý gól do 26. minúty. V nej sa hostia usadili v útočnom pásme počas presilovky a prihrávku Prokeša využil na presnú strelu bez prípravy Michnáč - 0:1. Aj domáci skórovali v presilovke, keď v 35. minúte Newton vyťažil z prihrávky Daugavinša - 1:1. Početná výhoda zohrala kľúčovú rolu aj pri rozhodujúcom góle. Novozámčania si v 57. minúte vytvorili tlak a Roy dorazil puk sekundu po návrate Paločka z trestnej lavice - 1:2. Domáci sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, no Števuliak poistil ich triumf gólom do prázdnej bránky. Do tej sa následne vrátil Glosár, ktorého sekundu pred koncom prekonal Ondrušek - 1:4.

Tipos extraliga - 37. kolo:


HK Dukla Ingema Michalovce - HC MIKRON Nové Zámky 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Góly: 36. Newton (Heard, Daugavinš) - 26. Michnáč (Prokeš), 57. Roy (Hatala), 59. Števuliak (Ondrušek, T. Mikúš), 60. Ondrušek. Rozhodovali: T. Orolin, Snášel - Ordzovenský, Knižka, vylúčení: 7:6 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2616 divákov.

Michalovce: Glosár - Macejko, Acolatse, Suja, Bodák, Jasečko, Drgoň - Daugavinš, Heard, Santos - Puliš, Newton, Paločko - Zabusovs, Buc, Valach - Kabáč, Solenský, Vašaš

Nové Zámky: Kantor - Hatala, Lee, Ligas, Mamčics, Novajovský, Kozák - Loggins, Roy, Johnson - Michnáč, Prokeš, T. Mikúš - Števuliak, Ondrušek, Stupka - Kováč, Barto, Šišovský
 
 

Hokejisti HC Košice triumfovali na ľade HK Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves 19. januára (TASR) - Hokejisti HC Košice triumfovali v piatkovom zápase 37. kola Tipos extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves 2:1 po samostatných nájazdoch. Spišiaci prehrali doma druhýkrát za sebou, no naďalej sú na čele tabuľky pred Popradom. Pre Košičanov to bolo štvrté víťazstvo v rade a priebežne figurujú na tretej priečke.

Košičania išli do vedenia v 10. minúte, keď obranca Breton prekonal Suráka. Bol to pre neho štvrtý gól z uplynulých troch zápasov. Spišiaci sa snažili o vyrovnanie, no brankára Janusa dlho nevedeli prekonať. Podarilo sa to až v 47. minúte Džuganovi, ktorý obišiel bránku a ťažil aj z výhodného odrazu puku - 1:1. Duel napokon dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých sa postupne presadili Zech, Berger, Burgess a Fejes.

HK Spišská Nová Ves - HC Košice 1:2 pp a sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 10. Breton (Chovan), rozh. nájazd Beger - 47. Džugan (Myklucha, Merežko). Rozhodovali: Crman, Žák - Gegáň, Junek, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3112 divákov

Spišská N. Ves: Surák - Merežko, Ališauskas, Valach, Žiak, Björkung, Romaňák, Vaverčák, Groch - Bakoš, Nellis, Burgess - Drábek, Kerbashian, Majdan - Vandas, Myklucha, Džugan - Rapáč, Bortňák, Frankovič

Košice: Janus - Olsson, Breton, Ferenc, Zech, Šedivý, Bartoš - Lunter, Pollock, Fejes - Jääskeläinen, Berger, Chovan - Rogoň, Slovák, Lamper - Šimun, Havrila, Jokeľ
 
 

Hokejisti HC 19 Humenné zvíťazili na ľade HK 32 Liptovský Mikuláš 4:3

Liptovský Mikuláš 19. januára (TASR) - Hokejisti HC 19 Humenné zvíťazili v piatkovom stretnutí 37. kola Tipos extraligy na ľade HK 32 Liptovský Mikuláš 4:3. Nadviazali tým na domáci triumf nad Nitrou (4:1) a prvýkrát v sezóne dosiahli dve trojbodové víťazstvá za sebou. Naďalej sú na poslednom 12. mieste tabuľky so šesťbodovou stratou na Nové Zámky. Pre Humenné to bolo zároveň iba tretie víťazstvo na klziskách súperov.

Hostia sa ujali vedenia gólom Vaška v 5. minúte a odvtedy Liptáci iba doťahovali náskok súpera. Na 1:1 vyrovnal v presilovke Egle, no v početných výhodách skórovali aj hostia, ktorí zásluhou Lapšanského a Paršina odskočili na 3:1. Berry síce dokázal v 54. minúte znížiť, no o troch bodoch Humenného definitívne rozhodol gól Fossa z 57. minúty, pre ktorého to bol prvý presný zásah v extralige. Liptáci ešte v závere dokázali znížiť zásluhou Quincea, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

HK 32 Liptovský Mikuláš - HC 19 Humenné 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)
Góly: 13. Egle (Quince, Lahtinen), 54. Berry (Vasiljev, Žilka), 60. Quince (Berry, Avcin) - 5. Vaško (Pereskokov, Sergijenko), 17. Lapšanský (Kuru, Foss), 50. Paršin (Pereskokov), 57. Foss (Borov). Rozhodovali: J. Konc ml., Klejna - Valo, Stanzel, vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 913 divákov.

Liptovský Mikuláš: Krasikov - Lalík, Mezovský, Vasiljev, Žilka, Fekiač, Jendroľ, Nátny - Berry, Quince, Avcin - Lahtinen, Egle, A. Nauš - Tkáč, Kriška, Vojtech - Nespala, Vankúš, T. Nauš - Valigura

Humenné: Galimov - Meliško, Sredl, Sergijenko, Ťavoda, Novický, Novota - Handlovský, Kuru, Lapšanský - Šoltés, Foss, Borov - Vaško, Pereskokov, Paršin - Thomka, Krajňák, Horvát
 
 

Hokejisti HK Nitra zvíťazili nad Duklou Trenčín 4:1

Nitra 19. januára (TASR) - Hokejisti Nitry potvrdili, že Dukla Trenčín je v prebiehajúcom ročníku Tipos extraligy výsledkovo ich najobľúbenejší súper. "
Corgoni" zdolali Trenčanov piatykrát v sezóne, v piatok na svojom ľade 4:1. Výrazný podiel na tom mal nitriansky brankár Sami Aittokallio, ktorý zneškodnil 38 striel hostí a radosť z druhého čistého konta v sezóne mu prekazil až v 57. minúte Šimon Petráš.

Úvodná tretina jasne patrila hosťom, ktorí v nej mali lepší pohyb, čo sa prejavilo aj v počte gólových príležitostí. Trenčania vyslali na Aittokallia až 16 striel, no doplatili na slabú efektivitu. Domáci hráči po hluchej pätnásťminútovke dokázali udrieť v 16. minúte, keď sa v priebehu 21 sekúnd presadili Sahir Gill a Robby Jackson. "Zápas sme začali katastrofálne. Dovolím si tvrdiť, že sme si vôbec nezaslúžili vyhrávať 2:0," začal kriticky hodnotenie zápasu asistent trénera Nitry Ivan Švarný.

V prostrednej časti sa hra vyrovnala a zaskveli sa v nej obaja brankári. Domáci Aittokallio predviedol 17 zákrokov a v dvoch prípadoch pri ňom stála šťastena, keďže pokusy Petra Sojčíka a Jonathana Charbonneaua zastavila žŕdka. Hosťujúci Connor LaCouvee zlikvidoval 16 streleckých pokusov. Slabá efektivita postupne dávala hostí psychicky dole a Nitru posadila na koňa.

Dokumentoval to aj úvod tretej časti, v ktorej Nitra už po 25 sekundách zásluhou Miloša Bubelu odskočila svojmu súperovi na rozdiel troch gólov. Definitívne potvrdil plný bodový zisk domácich v 44. minúte druhým gólom v zápase Jackson. "Myslím si, že v priebehu štyroch minút sme si prehrali zápas, to bol koniec prvej tretiny a začiatok tretej. Nitra tam bola dôraznejšia a efektívnejšia. V prvej tretine sme si vypracovali dosť šancí, rovnako aj v druhej, ale bez gólov sa vyhrať nedá," uviedol pre TASR kouč hostí Branko Radivojevič.

Domácich mohlo mrzieť iba moment z 57. minúty, keď dali až príliš veľa priestoru Šimonovi Petrášovi a ten na dvakrát prekazil Aittokalliovi čisté konto. "Na tom nezáleží, máme tri body, to je kľúčové. Nezačali sme tak dobre, ako by sme mali. Niekedy sa to však stáva a na to je brankár, aby mužstvo udržal v hre," povedal 31-ročný fínsky brankár, ktorý zaknihoval jediný shutout práve na domácom ľade 26. decembra proti Trenčínu (6:0).

Nitrania v doterajšom priebehu sezóny uspeli nad Trenčínom postupne doma 6:3, vonku 4:1, doma 6:0, vonku 5:3 a doma 4:1. Záverečný vzájomný duel týchto dvoch súperov čaká 1. marca v Trenčíne. "Nepočúva sa to dobre, ale je to realita. Máme s nimi ešte jeden zápas základnej časti, preto verím, že budeme už úspešní," dodal Radivojevič.

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Góly: 16. Gill (Bubela, Buček), 16. Jackson (Gates), 41. Bubela (Mezei, Buček), 44. Jackson (Gajdoš, Gates) - 57. Petráš (Baláž, Immo). Rozhodovali: Jobbágy, Goga - Orolin, Bogdaň, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 2772 divákov.

Nitra: Aittokallio – Mezei, Cotton, Gajdoš, Bača, Stacha, Vitáloš, Valent – Buček, Gill, Bubela – Jackson, Gates, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Bajtek, Hrnka, Chrenko - A. Nemec

Trenčín: LaCouvee (44. Borák) – Kupec, Pietroniro, Petrovický, M. Hudec, Hlaváč, Hrenák, Feranec – Immo, Baláž, Š. Petráš – D. Hudec, Conway, Charbonneau – Škvarek, Sojčík, M. Sloboda – Krajčovič, J. Mikúš, Giľák
 

Hokejisti HK Poprad zvíťazili na ľade HC Slovan Bratislava 4:2

Bratislava 19. januára (TASR) - Hokejisti HK Poprad si v piatok pripísali tretí triumf v sérii a poistili si druhú priečku v tabuľke Tipos extraligy. Na ľade Slovana zvíťazili 4:2, no asistent trénera Ján Šimko nebol s výkonom úplne spokojný a v ďalších dueloch ho chce ešte vylepšiť. Domáci kouč Peter Oremus musel do zostavy zaradiť aj hráčov z Modrých krídiel a mrzeli ho nevyužité šance.

"Kamzíci" mali vydarený úvod a skóre otvorili už po troch minútach, keď sa presadil Bjalončík. O desať minút neskôr zvýšil na 2:0 Brincko. Slovan dokázal do konca úvodného dejstva znížiť vďaka presnému zásahu Šilleho a vyrovnať mohol v dvoch následných presilovkách, no neuspel. V 26. minúte zvýšil na 3:1 Bodnár, Slovan ešte zdramatizoval duel, no pri záverečnej hre bez brankára rozhodol do prázdnej bránky Patrik Svitana. "Nič sme nepodcenili, prišli sme sem už včera. Víťazstvo vonku je vždy veľmi cenné, obzvlášť na Slovane. Na druhej strane si myslím, že Slovan hral veľmi dobre, my sme sa dostali do vedenia takou tou efektivitou hlavne v prvej polovici zápasu. Opäť nám však komplikovali život vylúčenia. V poslednej tretine mal viac-menej Slovan silnú ofenzívu a dostávali sme sa pod tlak. Dostali sa na kontaktný gól a tie body sú pre nás vydreté," uviedol Šimko.

Po zápase povedal, že jeho zverenci nepredviedli optimálny výkon: "Niekedy tá hra nie je pekná, alebo dá sa povedať, že nie je lepšia ako súperova a pritom sa dajú uchmatnúť tri body. To sa v podstate dnes stalo. Sme radi za tri body, ale potrebujeme zostať pracovití, aby sme náš výkon povýšili ešte na vyššiu úroveň, ako sme dnes predviedli."

Svoj prvý gól od príchodu z Michaloviec strelil útočník hostí Peter Bjalončík, ktorý odohral za Poprad tretí zápas a v každom bodoval (1+2). "Ten trejd sa vypláca. Peter dostal svoju úlohu, je v špeciálnych formáciách a hrá veľa. Samozrejme, sme radi, že sa za to bodovo odvďačuje. I keď to nie je všetko a stále musí zostať aj pokorný a pracovitý, aby bol prínosom pre mužstvo," dodal Šimko.

Oremusa mrzeli najmä nevyužité šance: "Rozhodlo také väčšie sebavedomie a kvalita hráčskeho kádra. Poprad šance využil, keď sme si ich vytvorili my, tak to tam chalanom nepadlo. Dostali sme lacné góly, ale nejaká tá snaha tam bola. Chýbal nám väčší pokoj na hokejkách pri zakončení. Keď chcete byť úspešní proti Popradu, musíte premieňať šance." V domácom drese chýbalo viacero hráčov a nastúpiť museli hokejisti z "farmy". "Dnes hrali chlapci z Modrých krídiel, nehrali Pecararo, Findlay, Romančík. No chlapci sa aj tak pokúsili ten zápas zvládnuť," dodal hlavný kouč.

HC Slovan Bratislava - HK Poprad 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Góly: 17. Šille (Maier), 53. Poirier - 4. Bjalončík (Brejčák, Turan), 14. Brincko (Dmowski, Svitana), 26. Bodnár (Belluš, Brejčák), 58. Svitana (Dmowski). Rozhodovali: Kalina, Moller - Jurčiak, Jedlička, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4674 divákov.

Slovan: Godla - Korenčík, Ahnelöv, Kubka, Golian, Sersen, Beňo, Maier - Žitný, Poirier, Ranford - Fominych, Mahbod, Takáč - S. Petráš, Šille, Dudáš - Török, Preisinger, Lukošik - Jendek

HK Poprad: Vay - Cardwell, Betker, Brincko, Kotvan, Turan, Brejčák, Česánek - Svitana, Coulter, Dmowski - Calof, Bjalončík, Záborský - Kukuča, Suchý, Steenbergen - Belluš, Bodnár, Melcher
 
 

Hokejisti HC´05 Banská Bystrica podľahli na domácom ľade Zvolenu 3:7

Banská Bystrica 19. januára (TASR) - Hokejisti HC´05 Banská Bystrica podľahli v 37. kole Tipos extraligy na domácom ľade Zvolenu 3:7 a pripísali si tretiu prehru za sebou. Prišli aj o šiestu pozíciu v tabuľke, na ktorú sa dostal o skóre práve ich piatkový súper.

Tím spod Pustého hradu zvíťazil po troch prehrách v rade, hoci sa musel v derby zaobísť bez kľúčových obrancov Kubku (zamieril do Slovana) a Haina a nedorazil ešte ani avizovaný nový kanadský tréner Jamie Russell. Domáci nastúpili bez Wilkinsa, ale už s novou posilou Langkowom, ktorý bol ešte pred desiatimi dňami práve vo zvolenskom mužstve. Do bránky sa vrátil uzdravený Krošelj, no vydržal v nej len necelých 50 minút.

V prvej tretine sa ujal vedenia tím spod Urpína po rýchlom prechode do útoku a strele Gašpara z kruhu. Zvolen vyrovnal po aktivite štvrtej formácie, ujala sa strela Csányiho spoza kruhu a brániaceho hráča. V strednom dejstve Zvolen otočil na 3:1, najprv skóroval Sládok príklepom z kruhu a potom v presilovke C. Hults od modrej čiary. Lenže Bystričania o minútu znížili po vyhratom buly prudkou ranou Turnbulla a o ďalších 34 sekúnd z prečíslenia Vela bez prípravy z kruhu vyrovnal na 3:3. Na začiatku tretej tretiny využil chybu Krošelja Mudrák, poslal puk do odkrytej bránky a po ďalšej chybe Krošelja sa tešil z nulového uhla Zuzin – 3:5. Medzi žŕdky putoval Belányi, ale aj on inkasoval. Zblízka sa presadil Kašlík a po ňom z protiútoku z kruhu aj Zuzin.


HC´05 Banská Bystrica – HKM Zvolen 3:7 (1:1, 2:2, 0:4)
Góly: 5. Gašpar (Matoušek, Vela), 32. Turnbull (Faith, Vela), 33. Vela (Turnbull) – 14. Csányi (Čulík, Sládok), 27. Sládok (Marcinek), 31. C. Hults (Mucha), 43. Mudrák (Mucha), 50. Zuzin (Mudrák, Hecl), 52. Kašlík (Mucha, M. Hults), 53. Zuzin (Rauhauser, K. Gabor). Rozhodovali: Baluška, Výleta – Kacej, Frimmel, vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2718 divákov.

Banská Bystrica: Krošelj – Bačík, Šenkeřík, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Luža, Žabka – Turnbull, Vela, R. Faith – Gašpar, Bíreš, Matoušek – Výhonský, Langkow, Petriska – Macek, A. Stránský, Štrauch

Zvolen: Kupsky – Mudrák, C. Hults, D. Gachulinec, Rauhauser, Čulík, Sládok, Haborák – M. Kolenič, M. Hults, Kašlík – M. Hecl, Marcinek, Zuzin – Jakúbek. V. Fekiač, R. Bondra – Mucha, K. Gabor, Csányi



Zvolen trestal bystrické chyby, Gašpar: Musíme sa z nich poučiť

Hokejisti Banskej Bystrice nezvládli tretiu tretinu domáceho derby v rámci 37. kola Tipos extraligy so Zvolenom. Prehrali ju po hrubých chybách 0:4, celý zápas 3:7 a navyše rivalovi zo susedného mesta museli prenechať aj šiestu priečku v tabuľke, ktorá zaručuje po základnej časti priamy postup do play off.

"Už v treťom zápase za sebou tretia tretina rozhodla, nemôžu sa nám stávať takéto chyby. Pykáme za ne a prichádzame tak o body. Dve tretiny hráme vyrovnaný hokej. Musíme sa pozrieť každý jeden do zrkadla a začať od seba a zjednodušiť hru. Hlavne sa musíme poučiť z chýb," hodnotil duel strelec úvodného banskobystrického gólu Rastislav Gašpar a k strate šiesteho miesta dodal: "Liga ide ďalej, tabuľka je nabitá. Ide o to, ktorý tím vyhrá dva - tri zápasy v rade, potom sa posúva nahor. My chceme vyhrávať, teraz sa nám to tri zápasy nepodarilo, ale v nedeľu to chceme proti lídrovi napraviť a zvíťaziť."

Do Banskej Bystrice prišiel po vyradení z kádra Zvolena Chris Langkow. Udialo sa tak pred desiatimi dňami a hneď aj nastúpil proti svojmu bývalému mužstvu v derby. Premiéru si po prehre nepochvaľoval: "Určite sme nechceli, aby to takto dopadlo, no za seba poviem, že som rád, že som mohol byť znovu na ľade a s novým tímom. To je asi jediné pozitívum, inak tam boli chyby, ktoré viedli k prehre. Pred zápasom som bol trochu nervózny, bolo to niečím výnimočné, postupne som sa do toho dostal."

Zvolenčania po troch prehrách za sebou bodovali naplno na ľade rivala. Tri body im chutili o to viac, že sa opäť dostali do prvej šestky, ktorá zaručuje priamu účasť v play off. Tromi prihrávkami na góly sa o to pod Urpínom postaral krídelník štvrtej formácie Miroslav Mucha: "Je to zásluha celého tímu. Podali sme koncentrovaný výkon po celých 60 minút, presadili sme sa aj v početných výhodách. Všetci sme odohrali dobrý zápas a hokejový Boh rozhodol v náš prospech. Keďže sme susedia v tabuľke, tak sú to dôležité tri body. Určite nám pomôžu k tímovej morálke."

Dvoma gólmi sa pod Urpínom prezentoval zvolenský krídelník Peter Zuzin. V uplynulých šestnástich dueloch v rade iba dvakrát skóroval, takže verí, že smolu pretrhol. Najmä po tom, ako z bystrickej bránky vyhnal po piatom góle strelou z nulového uhla Gašpera Krošelja. "Ocitol som sa predtým vo viacerých dobrých pozíciách, ale stále som hľadal spoluhráča, chcel som ho poslať do ešte lepšej šance. Hovoril som si pár striedaní predtým, že potrebujem strieľať aj z nevšedných pozícií. Nešpekuloval som, pustil som to na bránku a pre brankára sú takéto strely ťažké. Možno to nečaká, alebo nevie, ako sa odrazí puk. Prepadlo to tam. Som rád za tento gól a som aj rád, že sme sa konečne presadili v ofenzíve, teda strelili viac než jeden – dva góly, čo sa nám v poslednom čase stávalo, a že sme zvíťazili," netajil spokojnosť zvolenský kanonier Zuzin, ktorý prepustil kapitánske "céčko" Jozefovi Sládkovi. Ten zaznamenal proti Banskej Bystrici ako obranca dva kanadské body za gól a asistenciu.
 
 

Vyberte región